עוגת פירות יבשים של על השולחן

שלח לחבר digg delicious facebook

 

רכיבים:
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן צמחי
1/2 כוס יין אדום מתוק
11/2 כוס קמח תופח
1 כוס אגוזים מרוסקים
100 גרם שוקולד מריר, מגורר, או שוקולד צ'יפס
3/4 כוס פירות יבשים (שזיפים, משמשים, צימוקים) חתוכים לפיסות ומגולגלים בקמח (בכדי שלא ישקעו בעוגה)

אופן הכנה:
מחממים תנור ל - 180 מעלות.
מקציפים חלבונים לקצף יציב.
מערבבים היטב בקערה סוכר, חלמונים ושמן, ומוסיפים לסירוגין את היין וכמויות קטנות מהקמח. כשהעיסה אחידה מוסיפים לה אגוזים, שוקולד ופירות יבשים ומערבבים.
מקפלים את החלבונים לתוך שאר המסה.
אופים 30-25 דקות. מצננים מעט וחותכים לריבועים

הערות:
חומרים לעוגה בתבנית בגודל 30*40 ס"מ
מתאים לט"ו בשבט
שינויים שעשיתי:
קודם הקצפתי את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
בהדרגה הוספתי את השמן, וערבלתי היטב.
לדעתי יותר מדי שוקולד - אפשר להפחית את הכמות לחצי או אפילו לוותר.

מקור המתכון: על השולחן





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לט``ו בשבט >> עוגת פירות יבשים של על השולחן